FMD scanner tool klaar voor gebruik

02 december 2021
Opties

De Falsified Medicines Directive (FMD) scanner tool is klaar voor gebruik. Hiermee kunnen apotheekhoudenden hun scanner makkelijker controleren op onjuiste instellingen en waar nodig opnieuw (laten) instellen. Een goed ingestelde scanner is nodig om de controle van verpakkingen op echtheid nauwkeurig te laten verlopen. Daartoe zijn apotheekhoudenden verplicht op grond van de FMD.

Apotheekhoudenden kunnen de scanner bovendien zo instellen dat de CapsLock-toets geen invloed meer heeft op de scan. Alle instellingen worden gecontroleerd in de FMD scanner tool. Na het doorlopen van de test, kan de scanner worden ingesteld door een IT-installateur. Deze heeft ook toegang tot de daarvoor bestemde scanner configuratie tool. 

Inloggen

De FMD scanner tool is te benaderen via https://fmdtool.nmvo.nl. Inloggen kan met een gebruikersnaam en wachtwoord. Indien apotheekhoudenden de gebruikersnaam niet meer hebben, dan kunnen zij die opvragen via fmd@knmp.nl.

Meer informatie

Voor vragen over de FMD scanner tool of de toegang ertoe, kunnen apothekers contact opnemen met de NMVO (apotheek@nmvo.nl).