Apotheek.nl gaat voor de zevende award

02 september 2024
Opties

Apotheek.nl gaat voor het zevende jaar op rij voor de award Website van het Jaar in de categorie gezondheid. De KNMP roept apothekers, apothekersassistenten en apotheekmedewerkers op om te stemmen op Apotheek.nl.  Stemmen kan van 2 september tot en met 18 oktober 2024.  

Medicijninformatie voor iedereen

Apotheek.nl biedt begrijpelijke medicijninformatie voor iedereen. Op een manier die aansluit bij de behoefte van de patiënten. Mensen die moeite hebben met lezen, kunnen bijvoorbeeld medicijnvideo’s bekijken in maar liefst vier talen. Ook is het mogelijk om moeilijke woorden te laten uitleggen, het lettertype te vergroten of de tekst te laten voorlezen. Daarnaast is de content op de medicijnwebsite uitgebreid met samenvattingen. Daarmee zien patiënten in één oogopslag de belangrijkste informatie van een medicijn. Ook met zes awards blijft Apotheek.nl vernieuwen. 

Apotheek.nl aan de balie

De website heeft verschillende functionaliteiten die apothekers, apothekersassistenten en apotheekmedewerkers kunnen inzetten in het gesprek met patiënten. Denk aan het direct mailen van een medicijntekst naar een patiënt, zodat die de informatie thuis nog eens kan nalezen. Of aan de instructievideo’s, die apothekers en apotheekmedewerkers samen met de patiënt kunnen bekijken bij een eerste uitgifte. Veel patiënten vinden bijvoorbeeld oogdruppelen lastig. Een instructievideo op Apotheek.nl legt dit in begrijpelijke taal uit, met ondersteuning van beeld.  

7 tips om Apotheek.nl in te zetten bij het helpen van patiënten 

De KNMP heeft een e-learning ontwikkeld met zeven handige tips om Apotheek.nl  effectief in te zetten. Bijvoorbeeld direct naar het gewenste hoofdstuk gaan van een medicijnvideo. Via het menu van de medicijnvideo kunnen apothekers, apotheekassistenten en –medewerkers het hoofdstuk kiezen, dat zij willen tonen. 

Download de 7 tips

  • 7 tips om Apotheek.nl effectief in te zetten.pdf Downloaden

Over de award

De award ‘Website van het Jaar’ is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Websites worden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie.   
  
In zowel 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 én 2023 heeft Apotheek.nl de award in de categorie gezondheid gewonnen.  

Stem Apotheeknl