Apothekers gezocht voor nieuwe NEN-norm over digitale uitwisseling van medicatiegegevens

20 oktober 2022
Opties

De Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) roept apothekers op mee te denken over de eisen die gesteld gaan worden aan de elektronische verwerking en uitwisseling van medicatiegegevens tussen zorgverleners in de keten. Eind oktober start NEN met de ontwikkeling van NEN 7542. Deze nieuwe norm richt zich op de medicatiegegevens die zorgverleners nodig hebben bij het veilig voorschrijven, ter handstellen en toedienen van medicatie. Daarbij is het beschikbaar hebben van een medicatieoverzicht of een toedienlijst een belangrijke hulpmiddel.  

De onlangs aangenomen Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg verplicht zorgverleners  data digitaal uit te wisselen op basis van landelijke normen en certificeringsschema’s. Normen zijn geen wetten, maar ’best practices’. Juist daarom is het belangrijk dat gebruikers van apotheek informatiesystemen met kennis van de dagelijkse apotheekpraktijk meebeslissen over de norm. 

Het traject start op 31 oktober 2022 met een informatiebijeenkomst en eindigt met de publicatie van de norm, naar verwachting in het voorjaar van 2024.

Meer informatie en aanmelden

Apothekers kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij NEN of informatie opvragen bij Anneke Huisman via a.huisman@knmp.nl. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot 25 oktober. 

Aanmelden voor de NEN evenementen