Groei en verbetering in Transparantieregister Zorg 2023

31 juli 2024
Opties

In het Transparantieregister Zorg (TRZ) is in 2023 voor in totaal 94 miljoen aan financiële relaties gemeld, een stijging van 10% ten opzichte van 2022. Ook is het register beter toegankelijk gemaakt door vernieuwing en uitbreiding van het zoeksysteem.

Door de verbeterde toegankelijkheid van het register kan er ook op naam worden gezocht. Verder zijn op de website checklijsten gepubliceerd van BIG-nummers en KvK-nummers van de zorgprofessionals, zorginstellingen en patiëntenorganisaties die in het TRZ voorkomen.

Jaarlijkse publicatie financiële relaties

Ieder jaar maakt het TRZ in juli de financiële relaties tussen zorgaanbieders en leveranciers van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen van het voorafgaande kalenderjaar openbaar. Deze bedrijven hebben een meldplicht als zij in een jaar meer dan 500 euro betalen aan een zorgprofessional, zorginstelling of patiëntenorganisatie. Het uitgangspunt is dat door dit transparant te maken, de onafhankelijkheid van zorgaanbieders niet in gevaar komt. Dit werkt goed, blijkt uit de groei van het register, maar ook uit jaarlijkse evaluaties.

Bekijk het bericht van TRZ voor meer informatie