IGJ stuurt reminder invullen digitale vragenlijst FMD

04 maart 2021
Opties

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stuurt vrijdag 5 maart 2021 een reminder per brief aan alle apotheekhoudenden die de verplichte digitale vragenlijst FMD van de IGJ nog niet hebben ingevuld. Apotheekhoudenden hebben een week, tot vrijdag 12 maart, de tijd om hieraan te voldoen. Doen apotheekhoudenden dit niet, dan kan IGJ onaangekondigd bezoeken brengen aan apotheken en informatie vorderen. In de brief wijst IGJ apotheekhoudenden er bovendien opnieuw op dat zij verplicht zijn zich aan te sluiten bij het NMVS, de veiligheidskenmerken en deactivatie van de 2D-code op de verpakking te controleren en een vermoeden van vervalsing te melden bij IGJ.

Apotheekhoudenden worden geadviseerd de lijst in een keer in te vullen en direct te verzenden omdat de gegevens anders teniet gaan. Apotheekhoudenden die de vragenlijst kwijt zijn, kunnen zich melden bij de IGJ via of bellen met 088-1205000.

In de vragenlijst wordt verwezen naar de FMD-tool. De gebruikersnaam voor de FMD-tool (het e-mailadres waarmee de apotheek ook is aangemeld bij de NMVO) hebben apothekers eind januari 2020 per brief ontvangen en het wachtwoord begin februari 2020 per email. Met de gebruikersnaam kan men eventueel een nieuw wachtwoord aanvragen, middels de functie 'wachtwoord vergeten'. Indien inloggen bij de tool onverhoopt niet lukt, kunnen apothekers contact opnemen met de KNMP via . Indien ingelogd kan worden maar de gegevens niet zichtbaar zijn dan kan het helpen de instelling op ‘een maand’ te zetten of neem contact op met NMVO via .