Jos Lüers en Thomas Kanis benoemd als lid KNMP-bestuur

28 juni 2023
Opties

Jos Lüers en Thomas Kanis zijn op 28 juni tijdens de Algemene Vergadering (AV) benoemd tot KNMP-bestuurslid. Voorts zijn de huidige KNMP-bestuursleden Reinier Bax en Jacco Pesser herbenoemd. KNMP-leden konden tot 26 juni elektronisch hun stem uitbrengen op de kandidaten.

Jos Lüers is verheugd om zich als KNMP-bestuurslid te kunnen blijven inzetten om de patiëntenzorg verder te verbeteren. Lüers: “Samen met de medebestuursleden zetten we in op betere uitwisseling van informatie over de patiënt tussen de betrokken zorgverleners. Door de patiënt gestructureerd te vragen naar hun ziektelast en ervaringen met het medicijngebruik, kunnen risicopatiënten beter en sneller worden geïdentificeerd en kan de farmacotherapie worden geoptimaliseerd.”

Ook Thomas Kanis gaat gemotiveerd aan de slag met de actuele uitdagingen om zo toe te werken naar een toekomstbestendig vak. Kanis: “Samen met de andere bestuurders wil ik ons beroep aantrekkelijk houden en zorgen dat apothekers uitblinken op het gebied van (farmaceutische) patiëntenzorg, medicatiebewaking en preventie."

Voor de positie van portefeuillehouder beroep openbare farmacie en tevens voorzitter Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO) waren twee kandidaten: Jos Lüers en Edgard Weening. Thomas Kanis kandideerde zich voor de positie van secretaris. De kandidaatstellingscommissie heeft hen vervolgens voordragen op basis van gesprekken met verschillende kandidaten.

Het KNMP-bestuur kijkt ernaar uit om in deze nieuwe samenstelling aan de slag te gaan. Ook bedankt het KNMP-bestuur de leden die interesse hebben getoond om actief te worden in het KNMP-bestuur, met in het bijzonder Edgar Weening voor zijn kandidatuur. De KNMP kan door actieve betrokkenheid van haar leden de ambities van een breed en divers verenigingscollectief realiseren.

Bekijk het profiel van Jos Lüers 

Bekijk het profiel van Thomas Kanis