KNMP-richtlijn Ter hand stellen krijgt aanvulling met twee nieuwe noten

29 augustus 2024
Opties

De KNMP-richtlijn Ter hand stellen heeft een aanvulling gekregen met twee nieuwe noten. Het gaat om noot 45 ‘Ter hand stellen’ en noot 46 ‘Afspraken met externen’. De aanbevelingen in de KNMP-richtlijn zijn onveranderd gebleven.

Noot 45 is een toelichting over wat ter hand stellen is volgens de Geneesmiddelenwet, in relatie tot andere zorgwetgeving (WGBO, Wkkgz). Hierbij wordt ingegaan op de verantwoordelijkheden en patiëntrisico’s binnen een behandelingsovereenkomst, waarbij meerdere apotheken binnen een terhandstelling zorgwerkzaamheden uitvoeren. In noot 46 staan overwegingen over de wijze waarop de apotheker afspraken maakt met externe zorg- en dienstverleners. Beide noten zijn te vinden vanaf pagina 40 in de KNMP-richtlijn Ter hand stellen.

De KNMP-richtlijn Ter hand stellen bevat aanbevelingen voor het ter hand stellen van geneesmiddelen. Belangrijke onderwerpen in deze richtlijn zijn het beoordelen van het voorschrift, het verifiëren van de voorschrijver, het gereedmaken van het geneesmiddel voor uitgifte, en de begeleiding van de patiënt. Ook bevat het aanbevelingen voor de praktijkvoering, met name voor het risicogericht werken.

Bekijk de KNMP-richtlijn