Nieuw: promotiematerialen over apotheekwerk

28 september 2023
Opties

Apothekers kunnen vanaf heden promotiematerialen inzetten om het werk in de apotheek te belichten. Op een nieuwe webpagina zijn presentaties te downloaden om te gebruiken ter promotie van hun vak op bijvoorbeeld scholen. Ook is de inzet van de KNMP op het onderwerp arbeidsmarkt terug te lezen, de pas gelanceerde #apotrots-campagne en tips voor werkgevers.  

In gezamenlijkheid hebben de KNMP en Optima Farma, naast de #apotrots-campagne, ook PowerPointpresentaties beschikbaar gesteld om het vak van apotheker en het vak van apothekersassistent te promoten. Apothekers en apothekersassistenten kunnen deze presentaties downloaden en naar wens aanpassen om zo hun eigen verhaal over het werken in de apotheek te vertellen. Ook is er een document voor werkgevers te vinden met tips voor het behouden en aantrekken van apotheekpersoneel.   

Tijdens de KNMP Actueel van 26 september was er aandacht voor het onderwerp arbeidsmarkt. KNMP-bestuurder Reinier Bax ging met de voorzitter van Optima Farma, Trudy van Geffen, in gesprek over de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt in de apotheeksector. De webpagina zal in de toekomst nog verder worden geüpdatet met meer producten en informatie.  

Feedback op de producten of vragen naar aanleiding van dit bericht? Stuur dan een mail naar communicatie@knmp.nl

Ga naar knmp.nl/arbeidsmarkt