Nieuwe materialen om leerlingen te inspireren voor apothekersvak

25 september 2024
Opties

De KNMP ontsluit – vandaag op Wereld Apothekersdag - materialen die apothekers kunnen gebruiken bij het geven van voorlichting over het vak. De materialen bestaan uit onder meer presentaties, lesplannen en opdrachten die kunnen worden ingezet voor jong en oud. Deze zijn kosteloos te downloaden en vrij in te zetten om leerlingen te inspireren voor het apothekersvak.   

Voor apothekers die voorlichting geven over het werk in de apotheek, en het werk van de apotheker en het apotheekteam zijn materialen ontwikkeld die hen daarbij kunnen ondersteunen. Naast een aantal algemene presentaties zijn er vier lesplannen ontwikkeld voor een gastles op de basisschool en een opdrachtenboek voor middelbare scholieren die een bezoek brengen aan de apotheek.  

Farmaciewereld ontdekken

Om aan de wensen en behoeften aan ondersteuning bij voorlichting over het vak uit het veld te voldoen, zijn de materialen ontwikkeld. Wil jij leerlingen ook de bijzondere wereld van de farmacie laten ontdekken? En jouw enthousiasme over het apothekersvak delen? Laat je inspireren door de verschillende materialen.  

Bekijk de materialen