Praktijkvoorbeelden van apothekers en huisartsen gezocht rondom herhaalmedicatie

18 juli 2024
Opties

De KNMP, het NHG en het SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy zijn op zoek naar praktijkvoorbeelden van openbaar apothekers en huisartsen rondom herhaalmedicatie. De organisaties werken, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), aan het opstellen van een generiek multidisciplinair voorbeeldprotocol ‘Veilig voorschrijven van herhaalrecepten’. Voor de ontwikkeling van dit protocol worden ervaringen en praktijkvoorbeelden vanuit het veld gevraagd.

De praktijkvoorbeelden kunnen bestaande samenwerkingsafspraken en protocollen rondom herhaalmedicatie zijn. Het kan gaan om generiek toepasbare praktijkvoorbeelden, farmacotherapeutische afspraken en tips voor procesoptimalisatie, zoals fiattering van herhaalrecepten. Daarnaast nodigen de KNMP, het NHG en het SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de klankbordgroep met praktijkvertegenwoordigers om het voorbeeldprotocol te beoordelen. 

Openbaar apothekers die hun praktijkvoorbeeld willen delen of zich voor de klankbordgroep willen aanmelden, kunnen contact opnemen met Henk-Frans Kwint via h.f.kwint@apotheekstevenshof.nl.