Subsidieoproep ZonMw voor ontwikkeling en versterking regionale samenwerkingsstructuur

12 september 2024
Opties

ZonMw stelt subsidie beschikbaar voor het (door)ontwikkelen en verstevigen van de regionale samenwerkingsstructuur. Vanaf 12 september 2024 kunnen de 38 IZA-regio’s met een vastgesteld regioplan subsidie aanvragen. De subsidieronde ‘Ontwikkeling en versterking van de regionale samenwerkingsstructuur Integraal Zorgakkoord’ wordt gefinancierd uit het ZonMw-programma ‘Ondersteuning regionale samenwerking’. 

Transformatie zorg en ondersteuning

De bij het Integraal Zorgakkoord (IZA) betrokken partijen hebben de ambitie vastgelegd om zorg en ondersteuning voor iedereen toegankelijk, kwalitatief goed en betaalbaar te houden. Om de ambities uit het IZA waar te kunnen maken, is een transformatie nodig van zorg en ondersteuning. Belangrijk hierbij is dat de verschillende domeinen in zorg en ondersteuning beter samenwerken op regionaal niveau. Regionale samenwerking is daarom één van de onderwerpen in de werkagenda van het IZA.

Wie kan deze subsidie aanvragen?

Iedere IZA-regio met een vastgesteld regioplan kan één subsidieaanvraag indienen. De looptijd van de projecten is maximaal 24 maanden, tot uiterlijk 31 december 2026. Deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag is 7 november 2024, 14.00 uur.

Meer informatie

  • Lees meer over de subsidieronde ‘Ontwikkeling en versterking van de regionale samenwerkingsstructuur Integraal Zorgakkoord’ in dit nieuwsbericht. Hier is ook een aanmeldmogelijkheid voor het ZonMw-webinar over dit onderwerp op donderdag 26 september.
  • Aanmelden voor de subsidie is mogelijk op de ZonMw-website
  • Kijk voor meer informatie over het programma ‘Ondersteuning regionale samenwerking’ op de ZonMw-website.