Toolkit met materialen voor Week van de Palliatieve Zorg

06 augustus 2024
Opties

Stichting Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) stelt een toolkit met materialen beschikbaar voor de Week van de Palliatieve Zorg van 12 t/m 19 oktober 2024. Het doel van de themaweek is om de bewustwording rondom palliatieve zorg in Nederland te vergroten.

De toolkit bestaat uit posters, flyers, logo’s, een persbericht en beeldmateriaal voor sociale media. Apothekers die de Week van de Palliatieve Zorg of evenementen in die week onder de aandacht willen brengen bij hun patiënten, kunnen de materialen downloaden op de website van Stichting PZNL

Palliatieve Kit

Steeds meer apothekers zetten de Palliatieve Kit in bij patiënten die palliatieve zorg nodig hebben. De Palliatieve Kit is een box met geneesmiddelen en hulpmiddelen die de apotheek, op aanvraag van de huisarts, thuis levert bij een palliatieve patiënt. De box is bedoeld om patiënten in hun laatste levensfase beter te kunnen helpen. Apothekers die de Palliatieve Kit ook in hun regio willen introduceren, kunnen een template persbericht (beschikbaar na inloggen) gebruiken die naar eigen inzicht is aan te passen.

Meer informatie over de Palliatieve Kit