Tweede Kamer vraagt om onderzoek naar registratie eigen bereidingen door ziekenhuizen

09 juli 2021
Opties

De Tweede Kamer vraagt de regering om te onderzoeken op welke manier ziekenhuizen kunnen worden ondersteund om hun eigen bereidingen zelf te registreren. Daartoe heeft de Tweede Kamer op 9 juli 2021 in een motie opgeroepen. Alle fracties stemden voor. Mogelijk zal een nieuw kabinet in een Kamerbrief terugkomen op deze aangenomen motie.

De motie is ingediend door de SP en D66 na berichtgeving in onder meer Het Financieele Dagblad (FD) over ziekenhuizen en hun apothekers die een bedrijf oprichten om eigen geneesmiddelen voor kleine patiëntengroepen te registreren. Volgens de zakenkrant gaan farmaceuten ‘geregeld aan de haal met in ziekenhuizen ontwikkelde geneesmiddelen’.

Eerder vroeg het Tweede Kamerlid Hijink (SP) tijdens een debat over pakketbeheer om een lijst op te stellen met ‘geneesmiddelen die zijn gekaapt’. Demissionair minister Van Ark (Medische Zorg) gaf in het debat aan dat zij in gesprek is met het Zorginstituut over deze thematiek. Na het zomerreces komt de minister ook met een overzicht van geneesmiddelen.

Klik hier voor de motie over registratie eigen bereidingen

Lees hier Kamervragen over de registratie door ziekenhuizen