UWV: vraag definitieve berekening NOW aan vóór 31 oktober 2021

21 oktober 2021
Opties

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) roept werkgevers op om vóór 31 oktober 2021 een definitieve berekening van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) aan te vragen. Werkgevers die geen definitieve berekening aanvragen voor de eerste NOW-periode, maart tot en met mei 2020, moeten het volledige voorschotbedrag terugbetalen. Dat blijkt uit een nieuwsbericht van het UWV.

Tijdens de eerste NOW-periode ontvingen werkgevers een ondersteuning in de loonkosten van het UWV. Dat voorschot werd gebaseerd op de loonsom in referentiemaand januari 2020. Werkgevers kunnen sinds 7 oktober 2020 een definitieve berekening aanvragen, waarmee duidelijk wordt op welk bedrag de werkgever recht heeft. Dit kan leiden tot een nabetaling of terugvordering, afhankelijk van het daadwerkelijke omzetverlies.

Het is van belang om de aanvraag tijdig in te dienen, ook indien men niet in het bezit is van een accountants- of derdenverklaring. Werkgevers kunnen tot uiterlijk 6 februari 2022 uitstel krijgen, mits in het formulier aangegeven dat zij nog niet over een accountants- of derdenverklaring beschikken.

Bekijk het UWV-aanvraagformulier

Bekijk het UWV-nieuwsbericht

Aanvraagloketten voor tweede en derde NOW-periode

Bekijk alle NOW-regelingen