Vier winnaars KNMP Studentenprijs 2021

11 oktober 2021
Opties

De KNMP Studentenprijs 2021 is toegekend aan Eline Giraud (Utrecht), Carlijn Lems (Leiden Academic Centre for Drug Research), Fenna de Vries (Leiden) en Lisa Wibier (Groningen). Zij werden voor deze prijs voorgedragen door hun hoogleraren en docenten op grond van uitstekende studieresultaten, motivatie en inzet. De KNMP Studentenprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het KNMP Najaarscongres en omvat een geldbedrag van € 1000.

KNMP-bestuurder Sijtze Blaauw is vol lof over de studenten: "Hun studieresultaten zijn des te indrukwekkender wanneer je bedenkt dat die onder moeilijke omstandigheden, midden in de coronapandemie, zijn behaald.”  Hij heeft ook bewondering voor de professoren en docenten die, ondanks de lockdown, jonge wetenschappelijke talenten hebben weten aan te moedigen en te ontwikkelen. Blaauw: “Indrukwekkend hoe de universiteiten ervoor zijn blijven knokken om de kwaliteit hoog te houden.”

Uitreiking studentenprijs 2021

 

Bekijk impressiefoto's van het KNMP Najaarscongres

Eline Giraud (Utrecht)

Eline Giraud is een talentvolle, net afgestudeerde apotheker met een passie voor zowel wetenschappelijk onderzoek als de klinische beroepspraktijk. Haar onderzoeksproject richtte zich op bijwerkingen in de dagelijkse praktijk bij reumatoïde artritis en bij inflammatoire darmziekten. Dit werk heeft al tot twee publicaties geleid. Prof.dr. Aukje Mantel is onder de indruk van Eline’s ambitie, bijzonder professionele attitude, uitstekende communicatievaardigheden en de zorgvuldigheid in haar werk.

Carlijn Lems (LACDR)

Carlijn Lems is een excellente, gedreven Bio-Pharmaceutical Sciences student. Bij het LACDR (divisie Drug Discovery and Safety) onderzocht zij de interactie van epitheliale-mesenchymale plasticiteit, wat een belangrijke rol speelt tijdens uitzaaiing, met het immuun checkpoint PD-1/PD-L1. Dr. Joost Beltman is erg trots op de prestatie van Carlijn. Ook omdat zij, ondanks het hoge mathematische karakter van het onderzoek, de relevantie en implicaties voor kankeronderzoek kristalhelder toelicht.

Fenna de Vries (Leiden)

Fenna de Vries viel bij de masteropleiding Farmacie in Leiden op als excellente studente in onderzoek en bij coschappen. Zij heeft onderzoek gedaan naar de farmacokinetiek van nivolumab en pembrolizumab bij patiënten met niet-kleincellig longcarcinoom. De hoofdvraag was of het gepersonaliseerd doseren van deze geneesmiddelen onnodig overdoseren zou kunnen voorkomen en daarmee kosten zou reduceren. Dr. Mieke Mulder laat weten dat Fenna, in haar vakinhoudelijke kennis en kritische benadering van haar resultaten, duidelijk boven het niveau van beginnend onderzoeker functioneerde.

Lisa Wibier (Groningen)

Lisa Wibier is een beginnend apotheker met een groot talent voor onderzoek. Haar interesse gaat uit naar geneesmiddelbereidingen, productzorg en farmaceutische technologie. Lisa’s onderzoeksproject spitste zich toe op de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddeltoedieningsvormen – vooral orodispergeerbare films - voor kinderen en ouderen. De resultaten van projecten hebben bijgedragen aan twee internationale publicaties in vooraanstaande peer-reviewed tijdschriften, waarbij Lisa tweede auteur is bij beide publicaties. “Een bijzonder succes tijdens de studie Farmacie”, aldus prof.dr. Katja Taxis.