Waardering voor het werk in de apotheek op de dag van de apothekersassistent: #apotrots

26 september 2023
Opties

Op de Dag van de Apothekersassistent, op dinsdag 26 september, spreken de KNMP en Optima Farma speciale waardering uit voor de apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en alle apotheekmedewerkers die dagelijks bijdragen aan goede farmaceutische patiëntenzorg.

Trudy van Geffen, de voorzitter van Optima Farma, de beroepsvereniging voor apothekersassistenten: “Apothekersassistenten vormen een belangrijke schakel in de zorgketen, dat wordt vaak over het hoofd gezien. Apothekersassistenten zijn makkelijk te benaderen, zijn vraagbaak, geven voorlichting, signaleren eventuele problemen en acteren hierop. Dit draagt bij aan een veilig gebruik van geneesmiddelen.” Hier mag best aandacht voor zijn, vindt Van Geffen. “Dank je wel aan alle apothekersassistenten.”

Aris Prins, de voorzitter van apothekersorganisatie KNMP, stelt dat apothekersassistenten dag en nacht meewerken om passende medicatie bij aandoeningen te realiseren. Prins: “Het apotheekteam staat altijd klaar om patiënten te helpen met hun vragen en te begeleiden in het medicatiegebruik. Daarvoor verdienen ze iedere dag onze dank en nu speciaal op de dag van de apothekersassistent."

De KNMP en Optima Farma riepen apothekers en hun team al eerder op om de passie voor hun werk te laten zien in de apotheek en op sociale media. Daartoe hebben de beroepsverenigingen verschillende materialen ontwikkeld, zoals een video, narrowcasts en posts voor sociale media. Onder de hashtag #apotrots kunnen apothekers en hun team het werk in de apotheek in de spotlight zetten.

Bekijk de materialen