Workshops knelpunten HKZ-norm Openbare Apotheken

25 juli 2024
Opties

HKZ organiseert samen met de KNMP een aantal workshops om knelpunten binnen de HKZ-norm Openbare Apotheken (HKZ 136) te inventariseren en specificeren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de workshops, die in september en oktober 2024 plaatsvinden. Accreditatie is aangevraagd voor openbaar apothekers.

HKZ voert samen met de KNMP gesprekken met verschillende belanghebbenden uit het veld tijdens de workshops. De workshops zijn onderdeel van een verkenning voor de herziening van de HKZ-norm. Er zijn signalen uit het veld dat de norm onvoldoende aansluit bij de huidige werkwijzen. Ook heeft sinds 2009 geen grote inhoudelijke wijziging meer plaatsgevonden van de HKZ-norm.  

De workshops geven input voor de herziening van de HKZ-norm voor Openbare Apotheken. De verkenning is naar verwachting eind 2024 afgerond. Daarna wordt gestart met de herziening van de HKZ-norm.  

Meer informatie en aanmelden

Apothekers of andere partijen die meer informatie willen over de workshops kunnen contact opnemen met Evelyn Noordam-Haagmans van HKZ via info@hkz.nl. Aanmelden voor de workshops (locaties worden waarschijnlijk Utrecht en/of Den Haag) kan via richtlijnen@knmp.nl. Gelieve dit zo snel mogelijk te doen, maar uiterlijk 29 augustus 2024. De workshops duren twee uur en de data worden vastgelegd in overleg met de aangemelde deelnemers. Accreditatie voor openbaar apothekers is aangevraagd.