World AMR Awareness Week: Samen sterk tegen antimicrobiële resistentie

20 september 2024
Opties

Tijdens de World AMR Awareness Week dit jaar van 18 tot 24 november, staat de strijd tegen antimicrobiële resistentie centraal. De Regionale Zorgnetwerken antimicrobiële Resistentie (AMR) in Nederland organiseren tijdens deze week diverse interessante activiteiten, waaronder verschillende webinars en een symposium. Ook zijn video's, podcasts, een magazine, communicatiematerialen en een spel beschikbaar over antibioticaresistentie.

Webinar: Antibioticaresistentie en geneesmiddelentekort

Het webinar ‘Antibioticaresistentie en geneesmiddelentekort’ vindt op maandag 18 november van 19.30 – 21.00 uur plaats. Beide onderwerpen worden aangestipt met een introductie, waarbij er tevens gebruik wordt gemaakt van casuïstiekbespreking en een FAQ die vooraf bij de doelgroep wordt uitgevraagd.

Webinar: Ontlabeling onterechte Antibiotica-allergie

Tijdens het webinar ‘Ontlabeling onterechte Antibiotica-allergie’ op dinsdag 19 november van 19.30 – 21.00 uur nemen experts, zoals een allergoloog, deelnemers mee in het opsporen en verwijderen van onterechte registraties van antibiotica-allergieën. 

De webinars zijn gratis te volgen. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten, het inschrijven voor de webinar(s) en de beschikbare materialen op deze website.