Zes winnaars studentenprijs 2024

08 oktober 2024
Opties

De KNMP Studentenprijs 2024 is toegekend aan Brechtje de Jong (Leiden), Annick Nouwens (Utrecht), Jelle Stoelinga (Utrecht), Marije Tjeerdsma (Groningen), Ilse de Weert (Leiden) en Anneloes Wonink (Groningen). De studenten kregen de prijs uitgereikt uit handen van KNMP-bestuurslid Thomas Kanis tijdens het KNMP Najaarscongres op dinsdag 8 oktober. 

Hoogleraren en docenten hebben de studenten voor deze prijs voorgedragen vanwege hun uitstekende studieresultaten, motivatie en inzet. De KNMP Studentenprijs wordt jaarlijks uitgereikt en omvat een geldbedrag van 1000 euro. Thomas Kanis is vol lof over de winnaars: "Ook dit jaar hebben we weer fantastische studenten kunnen belonen voor hun uitmuntende studie- en werkresultaten. Ik ben blij dat we dit jaar naast de talentvolle jonge vrouwen, ook een mannelijke prijswinnaar op het podium konden ontvangen. Ik hoop dat deze prijs de talenten helpt bij hun verdere carrière en onderzoek binnen de farmacie."

Brechtje de Jong (Leiden)
Brechtje leverde een belangrijke bijdrage met haar onderzoeksstage tijdens haar masteropleiding Bio-Pharmaceutical Sciences. Ze ontdekte dat de dynamiek van twee effector-eiwitten gebruikt kan worden om onderscheid te maken tussen verschillende toxiciteitsmechanismen, wat leidt tot nieuwe inzichten in de stressrespons van cellen.

Annick Nouwens (Utrecht)
Annick behaalde haar bachelor College of Pharmaceutical Sciences cum laude in 2022. Vanwege haar belangstelling voor kankeronderzoek deed zij onderzoek aan het UMCU bij de groepen Kranenburg en Derksen. Momenteel volgt ze het bioinformaticaprofiel bij de groep Molenaar. Naast haar studie heeft Annick gewerkt als student-assistent, bij de GGD regio Utrecht, bij Pharmalead, en bij het Princes Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Jelle Stoelinga (Utrecht)
Jelle heeft zijn onderzoeksstage farmacie bij het Brigham and Women's Hospital en Harvard Medical School, uitgevoerd. Daar deed hij onderzoek naar aanvullende indicaties voor kankergeneesmiddelen in de VS en Europa. Jelle was Quaestor in het bestuur van U.P.S.V. ‘Unitas Pharmaceuticorum’ en vervulde daar vele taken. Naast zijn studie Farmacie volgde hij een tweede master in Health Economics, Policy and Law aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast is hij vrijwilliger en medeorganisator van het evenement ‘Vet Cool Man’. Zijn brede inzet en academische successen maken hem een veelzijdige en betrokken student.

Marije Tjeerdsma (Groningen)
Marije is in juni 2024 afgestudeerd als apotheker en blinkt uit door haar excellentie in wetenschappelijk onderzoek en alle vakken van haar masteropleiding. Tijdens haar masteronderzoeksproject onderzocht ze, samen met Lareb, de veiligheid van fyto-oestrogenen. Ze nam de uitdaging van het schrijven van een wetenschappelijke publicatie direct aan. De resultaten van haar onderzoek zijn gepubliceerd in Pharmaceuticals, met Marije als eerste auteur. 

Ilse de Weert (Leiden)
Ilse, student Farmacie, heeft tijdens haar studie en coschappen uitstekende resultaten behaald. Tijdens haar wetenschappelijke stage onderzocht ze de mogelijkheden van het individualiseren van lanreotidebehandelingen bij neuro-endocriene tumoren. Ze maakte gebruik van real-world data om patiëntkenmerken zoals BMI te koppelen aan behandelingsresultaten. Haar onderzoek toonde aan dat obese patiënten een betere progressievrije overleving hebben dan andere groepen. Dit levert belangrijke nieuwe inzichten op voor de behandeling van neuro-endocriene tumoren.

Anneloes Wonink (Groningen)
Anneloes studeerde in juni 2024 af als apotheker. Zij blinkt uit met haar enthousiasme voor farmacie, haar talent voor onderzoek en doorzettingsvermogen. Anneloes haar onderzoeksproject richtte zich op het ontwikkelen van een Europese standaard voor apothekers om patiënten bij het gebruik van antibiotica te begeleiden. De resultaten zijn in het voorjaar van 2024 in een wetenschappelijke publicatie in een internationaal zeer gerenommeerd tijdschrift verschenen, met Anneloes als co-auteur.

Studentenprijs winnaars 2024