ZonMw-subsidie voor farmacotherapeutische projecten in de eerste lijn

25 juli 2024
Opties

ZonMW heeft een subsidieronde geopend voor de implementatie van farmacotherapeutische projecten in de eerste lijn. Apothekers en andere eerstelijns zorgaanbieders kunnen tot 17 september 2024 een projectidee aanleveren. Voor een uitgewerkte aanvraag is de deadline 10 maart 2025. Het doel van deze subsidie is duurzame implementatie van bewezen effectieve interventies bij thuiswonende patiënten.  

Voorbeelden van projecten die voor deze subsidie in aanmerking komen, zijn interventies rond afbouwen of stoppen van medicatie, medicatieoverdracht van de tweede- naar de eerstelijnszorg, therapietrouw en medicatiebeoordeling.  

De subsidieronde is onderdeel van de reeks subsidies rond Goed Gebruik Geneesmiddelen. 

Aanvragen

Er kan maximaal 200.000 euro subsidie worden aangevraagd voor een looptijd van 2 jaar.  Apothekers dienen er bij de aanvraag op te letten dat vanaf de start van het project alle relevante partijen betrokken zijn. Cofinanciering, bijvoorbeeld van een zorgverzekeraar, is geen vereiste binnen deze ronde, maar wel gewenst. Mede omdat dit de implementatie van de resultaten kan bevorderen. 

Meer informatie over de subsidie en de aanvraag staat op de website van ZonMW