KNMP zoekt apothekers voor nieuwe medicijnvideo’s op Apotheek.nl

10 juli 2024
Opties

De KNMP zoekt enthousiaste apothekers die voor de camera middels een autocue uitleg willen geven over medicijnen: van de werking tot en met waarschuwingen. De video’s worden geplaatst op de bijbehorende medicijnpagina op Apotheek.nl, waar ze beschikbaar komen voor gemiddeld 1.6 miljoen bezoekers per maand. Apothekers kunnen zich aanmelden voor de opnamedagen in oktober. De KNMP ziet de aanmeldingen graag uiterlijk 16 september tegemoet.  

De opnamedagen staan gepland op 21, 22, 23 en 24 oktober 2024. Apothekers die interesse hebben, dienen rekening te houden met een beschikbaarheid van ongeveer 1,5 uur. De opnames vinden plaats bij de KNMP, in de eigen studio aan de Alexanderstraat in Den Haag. Het streven is om in totaal 61 video’s op te nemen, 6 per apotheker.  

Na aanmelding ontvangen apothekers een link naar de planningsagenda, waar zij een datum en tijdslot reserveren. 

Autocue

De video’s worden opgenomen met behulp van een autocue. Dat betekent dat het niet nodig is om medicijnteksten uit het hoofd te leren. Ervaring voor de camera is een pré, maar niet noodzakelijk. De teksten zijn gebaseerd op de teksten zoals die op Apotheek.nl staan, onder de kop ‘Belangrijk om te weten over dit medicijn’. 

Filmlijst

Apothekers die niet beschikbaar zijn in oktober, maar wel graag mee willen werken, kunnen zich laten plaatsen op de filmlijst. Zodra bekend is, wanneer de volgende video’s worden opgenomen, ontvangen deze apothekers een bericht van de KNMP.

Zichtbaarheid apotheker

De KNMP wil met Apotheek.nl alle leden betrouwbare ondersteuning aanbieden in hun patiëntenvoorlichting. Apothekers kunnen door te reageren op deze oproep zélf onderdeel uitmaken van die publieksinformatie. Zo dragen de medicijnvideo’s bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van apothekers in Nederland.